Sajtóközlemény

Jazz a nyárban – Alba Regia Feszt

 

Hazánk legjobb jazz és funk zenészei koncerteznek Székesfehérvár belvárosában augusztus 7-9-ig. A Random Trip, Harcsa Veronika,  a United Experience, a Babos-László-Tátrai Trio valamint a Mike Gotthard Electric Shock is fellépnek idén az Alba Regia Feszten.

A királyok városában a jazz és funk zenét ünneplik a nyári fesztiválszezonban. A nagy múltra visszatekintő Alba Regia Jazz Fesztivál négy éve ismét minden évben színesíti Székesfehérvár kulturális életét. Idén három napon keresztül két helyszínen várják az igényes zenék kedvelőit, a fellépők sorában egy hazai világsztárral, Borlai Gergővel!

A fesztivál első napján a United Expreience nyitja meg a nagyszínpadot. A zenekar egy óriási bejelentést tartogat a fesztivál látogatóinak, ezen az eseményem mutatják be új énekesüket. Ezt követően a Babos-László-Tátrai Trio ad koncertet a Bartók Béla téren. A Liszt Ferenc-díjas zenészekből álló formáció egy egészen új hangzást hoz létre a színpadon együtt.

Másnap Vörös Janka és a Mike Gottthard Electric Shock várja a nagyérdeműt. A Mike Gotthard Electric Shock dobosát, Borlai Gergőt nem kell senkinek sem bemutatni. Magyarország legtehetségesebb jazz-dobosaként számon tartott, Arany Dobverő-díjjal is méltatott zenész jelenleg Los Angelesben él.

A Nagyszínpadon szerda este Harcsa Veronika, majd a Random Trip zárja a fesztivált. Harcsa Veronika generációjának egyik legsokoldalúbb és legkiemelkedőbb énekese, aki Magyarországon túl a nemzetközi jazzközönség figyelmét is kivívta. Fő projektje jelenleg a Gyémánt Bálinttal közös akusztikus duó, melyet a fesztivál közönsége is meghallgathat augusztus 9-én. A Random Trip is koncertezik a nagyszínpadon. A csapat ezúttal KosziJanka énekesnővel és Mc Kemonnal áll színpadra. A grenadai születésű rapper az improvizáció és freestyle nagymestere, garantáltan felpörgeti a hangulatot!

Mindeközben a Múzeum Udvarban felállított kisszínpadon hétfőn az Equinox és a Singer Street, kedden a BBNQ & Pocsai Kriszta és Ludányi Tamás Quartet, szerdán pedig a Gudics-Vörös Trio és Bogdán Norbert zenekarokat hallhatjuk.

A nagyszínpad koncertjei Székesfehérvár város támogatásának köszönhetően az idei évben is ingyenesen látogathatók.

Alba Regia Feszt

2017. augusztus 7-9.

Székesfehérvár belváros

Helyszínek: NAGYSZÍNPAD Bartók Béla tér; Szetn István Múzeum Kert

A NAGYSZÍNPAD koncertjei ingyenesek!

www.albaregiafeszt.hu

PROGRAMOK:

2017.08.07 (hétfő)

Nagyszínpad:

19:00 Babos-László-Tátrai Trio

21:00 United Experience

Múzeum Udvar:

18:00 EQUINOX

20:00 Singer Street

2017.08.08. kedd

Nagyszínpad:

19:00 Vörös Janka e-series

21:00 Mike Gotthard Electric Shock (RU)

Múzeum Udvar:

18:00 Bágyi Balázs New Quartet & Pocsai Kriszta

20.00 Ludányi Tamás Quartet

2017.08.09 szerda

Nagyszínpad:

19:00 Harcsa Veronika – Gyémánt Bálint

21:00 Random Trip

Múzeum Udvar:

18:00 Gudics-Vörös Trio

20:00 Bogdán Norbert zenekar

 

 

 

 

 

Sajtóközlemény 2015. június 3.